NWWI taxatie in omgeving Houten

Indien u een NWWI taxatie / taxatierapport / taxateur in de Houten, Utrecht, Tiel, Veenendaal, Gorinchem nodig heeft zit u bij ons goed.

Een NHG en/of NWWI taxatie kunnen wij namelijk voor u uitvoeren voor een scherp taxatie tarief. Op de factuur voor de taxatie staat naast het honorarium voor de taxatie (€ 749,99 inclusief btw en overige kosten) de NWWI bijdrage van € 45,98 (€ 38,- excl.btw) vermeld. De taxateur draagt deze NWWI bijdrage af aan het NWWI. Het NWWI is een stichting zonder winstoogmerk en met dit bedrag houdt het NWWI de kwaliteit van de taxatierapporten op peil. Indien er bodeminformatie opgevraagd moet worden bij de gemeente dan zijn deze voor eigen rekening.

Wat is het NWWI?

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties dat tot doel heeft de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Zij valideren (controleren) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen bij het NWWI aangesloten zijn en rapporten ter validatie bij het NWWI aanbieden. Inmiddels zijn ruim 4000 taxateurs bij het NWWI aangesloten. De validatie (controle) van de rapporten binnen het NWWI wordt uitsluitend door ervaren en gecertificeerde taxateurs gedaan.

De taxateur werkt binnen een vastgesteld werkgebied. Na acceptatie van de opdracht maakt de taxateur het taxatierapport op en verklaart hierin op basis van zijn eigen expertise én lokale kennis de afwijking tussen de getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Omdat de taxateur verplicht is de taxatie volgens strenge richtlijnen te onderbouwen, wordt voor u in het rapport duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.